Küpeşte Modelleri

img

Merdiven korkuluklarının elle tutulan yatay üst parçasına küpeşte denir. Hoş bir görüntü, en önemlisi emniyeti sağlamak için bina balkonları, merdiven kenarları ve bir çok alanda küpeşte modelleri kullanılır.

Küpeşteler ahşap, demir, alüminyum ve plastik malzemelerden oluşur. Alüminyum küpeşte demonte olarak diğerlerinden farklıdır. Profilleri parça parça halindedir ve vidalar ile bu parçalar bir araya getirilir. Küpeşteye teraslar, merdivenler, balkonlar, havuz kenarları, bahçeler olmak üzere her türlü yürüme yollarında iç ve dış mekanlarda ihtiyaç duyulur. Geniş ürün yelpazesine her geçen gün yenisini ekleyen Classic Merdiven, uzun ömürlü, kaliteli küpeşte modelleri parçaları üreterek profesyonel bir şekilde montajını yapmaktadır. Küpeşte, zemine oturtulan dikey parçalardan, bu dikey parçaların üstünde bulunan borudan ve ortasından geçen iki ya da üç sıralı yatay borulardan oluşur. Dikmeler arasında güvenlik sağlamak amacı ile yatay ya da dikey olarak yerleştirilen borulara emniyet şeridi- üst tutamak borusu denir.

Küpeşte Nasıl Yapılır ?

Dikme zeminde kullanıldığı için çok önemlidir, sağlam olması gerekir. Küpeştede ki amaç zaten güvenlik esaslıdır. Üst borular, emniyet şeritleri ve diğer bağlantılar dikmeye vidalanır. Dikmelerin yere yapılan montajında akranaj yani demir çubuklar kullanılır. Su terazisi kullanılarak akranajın dikliği ayarlanır. Akranajın üstüne tekrar su terazisi kullanılarak dikmeler montaj edilir. Bu montajın sağlamlığı küpeşte emniyeti için şarttır.

Küpeşte aksesuarları; dikme flanşı, yarıklı tapa, ay bağlantı olmak üzere farklı boyut ve modellerde küpeşte aksesuarları bulunmaktadır.

 

Classic Merdiven olarak profesyonel ekip, kaliteli malzeme, birinci sınıf işçilik, zamanında teslimat prensipleri ile sektörde kurumsal niteliklerde hizmet vermekteyiz. Küpeşte yapımı, küpeşte modelleri ve fiyat bilgisi ile ilgili iletişime geçebilirsiniz.